Wachtwoord vergeten ? of Registreren

PES2016NL Launch Event

Gisteren vond het PES2016NL Launch event plaats in Football Temple Amsterdam. Aanwezig waren profvoetballers, DJ’s en community leden. Net als vorig jaar kunnen we terugkijken op een enorm geslaagd evenement waarbij oud Nederlands Kampioen Dominick van Beelen met de 1e PES2016 prijzen naar huis ging.

We begonnen vandaag rond half 9 met de loting. De profvoetballers en DJ’s kregen de sterke teams toebedeeld van de championsleague en de community leden de zwakkere teams. Uiteindelijk leverde dit de volgende poules op:

Poule 1

 1. Man. United (Jason)
 2. Dynamo Kyiv (Theo)
 3. Barcelona (Artistic Raw)
 4. Man. City (Dark Raver)
 5. Zenit (The Viper)

 

In deze poule zat de winnaar van het PES2016 community event Theo, alias, DcraneBMF. Hij was, ondanks het zwakkere team, natuurlijk favoriet in deze poule. Darkraver en Artistic Raw leken ook een goede kans te maken om door te gaan, als echte old skool PES fanatics zouden zij toch met deze nieuwe editie hoge ogen kunnen gooien. Uiteindelijk was het Jason(Meegenomen door Jaïro Riedewald, Ajax) die in deze poule erg sterk van start ging. Zijn Manchester United verloor geen enkele wedstrijd en werd hierdoor 1e in de poule. Als 2e ging  Theo door. Hij moest met Dynamo Kyiv zwoegen voor zijn punten, maar sleepte ze uiteindelijk wel binnen.

 

Geplaatst voor de KO: Man United(Jason) & Dynamo Kyiv(Theo)

Poule 1

Poule 2

 1. Ajax (van Velzen)
 2. Benfica(Hansen)
 3. Porto (Mervin)
 4. Real Madrid (Schaken)
 5. Sevilla (Kongolo)

 

In deze poule zaten een hoop profvoetballers: Martin Hansen – ADO den Haag(Je weet wel, die keeper van dat hakje…), Gyliano van Velzen – FC Volendam (Groot ajax talent die op jonge leeftijd  naar Manchester United ging en nu terug in Nederland is. Tevens hardcore PESfan), Ruben Schaken – ADO den Haag(Vaste bezoeker van het PES Launch event), Terence Kongolo – Feyenoord (Geen uitleg nodig ,international en groot talent van Feyenoord). De groep werd aangevuld met Mervin(community). Gyliano kon zijn bekende naam in de PES scène goed waarmaken door 1e te worden in de poule, zonder ook maar 1 tegengoal te incasseren. ADO Keeper Hansen wist de 2e plek te bemachtigen in deze spannende poule. Ook nummer 3 in deze poule ging door, dit was Mervin.

 

Geplaatst voor de KO: Ajax(Gyliano), Benfica(Martin) en Porto(Mervin)

 

Poule 3

 1. Atlético Madrid (Aaron)
 2. Juventus (DJ Isaac)
 3. Napoli (+1 Jaïro riedewald)
 4. AZ (Kemal)
 5. AS Monaco (Raju)

 

In poule 3 zaten DJ Isaac en Aaron Meijers(ADO den Haag) als prominente spelers in deze poule, wat mooi was om te zien is dat deze 2 fanatiekelingen ook nog is nummer 1 en 2 in deze poule werden en daarmee een plek in de KO konden bemachtigen

 

Poule 4:

 1. FC Twente (Joël)
 2. FC Basel (Eldridge)
 3. Tottenham (Tom Beugelsdijk)
 4. PSV (Richard)
 5. Bayern München (Kenneth Paal)

 

In deze poule zaten 4 die hard PES fans, en jawel Tom Beugelsdijk is daar 1 van. Hij kwam als klein jongetje al op PES toernooien en vond het een eer om vandaag bij het Launch event aanwezig te zijn. Hij zij zelf de verassing van het toernooi te worden, maar moest genoegen nemen met een 3e plek, welke wel genoeg was voor een plek in de KO. Hij was namelijk de 2e (van de 4) beste nummer 3. Dat hij 3e werd was geen schande. Hij zat namelijk in de poule met oud Nederlands Kampioen Eldridge Oniel. Deze moest echter wel zijn meerdere erkennen aan Joël die met FC Twente een sterk optreden vertoonde

 

Geplaatst voor de KO: FC Twente(Joël), FC Basel (Eldridge) en Tottenham(Beugelsdijk)

Poule 4

 

Poule 5:

 1. Wolfsburf(Marco)
 2. Feyenoord(Dominick)
 3. Marseille (Mano)
 4. Olympiacos(Rayiem)
 5. AS Roma (Jordy)

 

In deze poule zaten enkel community leden en de gelukkige prijswinnaar Rayiem.Favoriet voor deze poule was Dominick, die als oud Nederlands kampioen altijd voor de prijzen speelt. Marco van Dijk was echter oppermachtig in deze poule en werd overtuigend 1e. Mano kon als beste nummer 3 door gaan en Dominick werd 2e achter Marco. Het geluk van Rayiem hield dus helaas al op in de poule. Jordy kon in deze poule geen vuist maken en werd dus laatste.

 

Geplaatst voor de KO: Wolfsburf(Marco), Feyenoord(Dominick), Marseille(Mano)

 

Poule 6

 1. KAA Gent (Ekrem)
 2. Mönchengladbach(Dinesh)
 3. PSG (Jaïro Riedewald)
 4. FC Groningen (Paso)
 5. Chelsea (Steven Bergwijn)

 

In deze groep was een mooie mix tussen goede digitale voetballers en goede veldvoetballers. Jaïro Riedewald wilde graag in “zijn” stad ook op het digitale speelveld naam maken. Het was echter oud Nederlands kampioen Ekrem Polat die als 1e eindigde met KAA Gent. Als 2e eindigde Dinesh met Mönchengladbach die zijn plek vandaag had gewonnen tijdens het Community event eind augustus.  Ook Jaïro ging door als beste nummer 3 met PSG. Paso en Steven Bergwijn konden helaas geen vuist maken in deze poule

 

Knock Out

Aan het einde van de poulefase hielden we de volgende 8 wedstrijden over:

 

8e finale

Manchester United (Jason) – Tottenham (Beugelsdijk)

Benfica(Hansen) – Mönchengladbach(Dinesh)

Atlético Madrid (Aaron) – FC Porto (Mervin)

Wolfsburg(Marco) – FC Basel (Eldridge)

Juventus(DJ Isaac) – KAA Gent(Ekrem)

Marseille(Mano) – FC Twente (Joël)

Dynamo Kyiv(Theo) – Feyenoord(Dominick)

PSG (Jaïro) – Ajax(Gyliano)

 

De wedstrijden gingen met een hoop emoties(lees: geschreeuw na voor of tegengoals) gepaard. Martin Hansen moest na penalties zijn meerdere erkennen in Dinesh wat een grote teleurstelling voor hem was. Ook tussen Ekrem en DJ Isaac moesten er penalties aan te pas komen. Uiteindelijk gingen we de kwartfinales in met de volgende 4 wedstrijden:

 

Kwart finale

Manchester United(Jason) – Mönchengladbach(Dinesh)

FC Porto (Mervin) – FC Basel (Eldridge)

FC Twente (Joël)- KAA Gent(Ekrem)

PSG (Jaïro) – Feyenoord(Dominick)

 

Jaïro was de enige profvoetballer die nog over was en moest uitgerekend tegen Feyenoord de eer van de profs redden. Dat dit ook nog is een oud Nederlands kamioen was, maakte de klus wel erg zwaar. Te zwaar bleek achteraf want Feyenoord ging door en dat vond Dominick uiteraard erg leuk, de geboren Rotterdammer is namelijk zelf ook Feyenoorder. Verassend was de uitschakeling van Eldridge Oniel tegen Mervin.  Naast Mervin en Dominick wonnen ook Jason en Joël hun wedstrijden. Er bleven dus nog 2 wedstrijden over:

 

Halve Finale

Manchester United(Jason) – FC Porto (Mervin)

FC Twente (Joël)-  Feyenoord(Dominick)

 

Een strijd tussen 3 community leden en een vriend van Jaïro Riedewald. Jason kon was met Manchester United het hele toernooi al ongeslagen en won ook in de halve finale met 2-1 van Mervin. In de andere halve finale was het Dominick die aan het langste eind trok en zo zijn Feyenoord de finale wist te spelen. Wanneer was dat voor het laatst Dominick? De finale was dus als volgt:

 

Finale:

Manchester United(Jason) – Feyenoord(Dominick)

 

Jason wilde graag revenche voor zijn vriend halen en Dominick wilde natuurlijk als oud kampioen deze prestigieuze prijs om zijn naam schrijven. Dominick was in de finale erg sterk en won overtuigend met 2-0 van Jason. Eindelijk een prijs voor Feyenoord! Alle uitslagen van de KO zijn hier terug te vinden:

KO

 

Het was een enorm geslaagd launch event waarbij het event zelfs trending werd op twitter. Via deze weg willen wij als organisatie graag iedereen bedanken voor hun komst. Het belooft een mooi PES jaar te worden.

Winnaar

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze
community toernooien of andere informatie?
Meld je dan nu aan voor onze PESlive nieuwsbrief!