Wachtwoord vergeten ? of Registreren

PES2016 Community Event groot succes

Afgelopen zondag 30 augustus stond het 1e officiële PES2016 community event op de agenda.  Het evenement vond plaats in de Wethouder Verheijhal in Amsterdam. Een vertrouwde locatie die ook nu goed uitpakte. Rond half 3 stroomde de eerste deelnemers binnen en om 3 uur was de hal al aardig gevuld met een hoop PESfans. Rond half 4 was iedereen wel aangemeld en konden we gaan beginnen. Althans, dat dachten we… Er waren namelijk 2 deelnemers die zich niet op de locatie bij ons hadden aangemeld, waardoor alle wedstrijden die toen (net) begonnen waren moesten stop worden gezet. De 2 slaapkoppen werden alsnog toegevoegd aan de poules en we konden van start gaan. In  totaal deden er 28 deelnemers mee, wat een mooi resultaat is voor een 1e community event. Zeker als je bedenkt dat nog niet eens het echte spel werd gespeeld. We beginnen bij de 1e poule

Poule 1

In poule 1 zaten de volgende 4 deelnemers: Mavinity, Shano, Dallo en Lennie west. Op basis van de vorige PES jaargang, leek mavinity de beste papieren te hebben om in deze poule door te gaan. Op voorgaande PESleague kwalificaties gooide hij namelijk keer op keer hoge ogen. Daarnaast zat hij bij PESholland in divisie 2. Mavinity verloor zijn 1e wedstrijd echter verrassend tegen dallo met 1-0. Waardoor alle voorspellingen meteen de prullenbak in konden worden gegooid. In het verdere verloop van de poule bleek dat Lennie west zijn meerdere moest erkennen aan de rest van zijn poule. Iedereen pakte tegen Lennie namelijk de volle buit. Omdat de overige 3 onderling allemaal van elkaar wonnen bleek dit een zeer spannende poule te worden.  De uitslagen waren als volgt:

Uitslagen Poule 1

Dit resulteerde in de volgende eindstand voor poule 1:

Eindstand Poule 1

 

Poule 2:

In poule 2 zaten zeer veel oude bekende uit de vroegere PEStijd: Roberto, Djoeloe en Jaida. Allemaal gevestigde namen in de PES wereld. Met de onbekende Ahmed was poule 2 compleet. Jaida mag toch gezien zijn recente plaatsingen wel gezien worden als favoriet voor deze poule. Op voorhand zou je zeggen dat Roberto en Djoeloe voor plek 2 zouden moeten vechten en dat Ahmed alleen voor een verassing zou kunnen zorgen.  Djoeloe zette zijn 1e wedstrijd meteen om in een degelijke 5-3 overwinning tegen Ahmed, die zijn positie als underdog voor deze poule niet kon waarmaken. De 2e wedstrijd in deze poulde was tussen Jaida en Rober(t)o. Robero rekende keihard af met Jaida: 8-3. Robero zette ook zijn 2e en 3e wedstrijd om in winst waardoor hij als 1e door ging in deze poule. Zowel Djoeloe als Jaida wonnen van Ahmed, waardoor het duel tussen deze 2 essentieel was om door te gaan naar de KO. Djoeloe trok de wedstrijd echter goed naar zich toe en plaatste zich voor de KO, door met 4-1 te winnen van Jaida. Alle uitslagen van deze poule waren als volgt:

 

Uitslagen Poule 2

Dit resulteerde in de volgende eindstand in Poule 2:

Eindstand Poule 2

Poule 3:

In poule 3 was er eingelijk maar 1 naam die eruit sprong: Ismet Dinc, aka Passo. Paso plaatst zich eigenlijk elk jaar wel voor de PESLeague finales en was er met PES2013 dichtbij om zelfs de NK titel naar zich toe te trekken. Iemand als Paso zou zich op papier makkelijk gaan plaatsen in deze poule, met 3 onbekende spelers: Rayan, Youssef en Geffrey. Paso maakte in zijn 1e wedstrijd zijn rol als favoriet in deze poule meteen waar. Hij won zijn 1e wedstrijd overtuigend met 4-1 van Youssef. Het goede begin van Paso leidde ertoe dat hij zich met 7 punten groepswinnaar mocht noemen. De nummer 2 was Rayan, die met 5 punten zijn plek in de KO verdiende. Dit zat hem vooral in de winst van de 1e wedstrijd tegen Geffrey, waarin hij in een spannende wedstrijd aan het langste eind trok: 3-2. Zo werd andermaal duidelijk hoe belangrijk het is om je 1e wedstrijd te winnen in een poule van 4. Alle uitslagen in deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 3

Eindstand Poule 3

Poule 4

Deze poule mag gerust de poule des doods genoemd worden. De Nederlands kampioen uit 2013 en 2014 zaten namelijk in deze poule: Oneill en Dominick. Daarnaast zat Diepzalig(Emircan) in deze poule, iemand die bij PESholland de laatste jaren steevast in divisie 1 meespeelt. De groep werd aangevuld met Martin(G1zmo27) die bij PESholland in D3 speelt en zich dus in de underdog rol moest schikken. Niets bleek echter minder waar, want na een spectaculaire 3-2 overwinning op oneill, promoveerde hij zich meteen tot favoriet in deze poule, zeker omdat Emircan en Dominick gelijk speelde in hun 1e wedstrijd. In de 2e wedstrijd moest Martin het opnemen tegen Dominick en vocht hij zichzelf knap naar een 2-2 gelijkspel. Emircan en Oneill speelde echter ook gelijk, waardoor Eldridge tegen Dominick een overwinning nodig had, maar dit andersom eigenlijk ook het geval was. 1 van de Nederlandse kampioenen zou dus niet door gaan in deze poule. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waar beide spelers niet veel mee opschoten. Voor Oneill betekende dit zelfs het einde van zijn toernooi. Emircan had een gelijkspel met minimaal 3 goals nodig of een overwinning om zichzelf te plaatsen voor de KO. Emircan Plaatste zichzelf in een zetel door met 2-0 voor te komen, maar uiteindelijk kwam Martin zeer sterk terug en won hij de wedstrijd zelfs met 5-4. Hierdoor ging Dominick met 3 punten door naar de KO. Alle uitslagen zijn hieronder terug te zien:

Uitslagen Poule 4

De eindstand in deze poule was als volgt:

Eindstand Poule 4

 

Poule 5

In deze poule zat ook een oud Nederlands kampioen: Elite. Daarnaast zat winmeister ook in deze poule, een speler die met PES2015 de finales haalde van de PESleague. De grote man in deze poule werd echter JerryTaipanas. Hij begon rustig met een 1-0 overwinning, maar haalde daarna flink uit met een 4-0 overwinning tegen Elite en een 9-1(!) overwinning tegen Amar. Jerry bombardeerde zich met deze uitslagen meteen tot favoriet voor de eindzege vandaag. Als 2 plaatse amar zich, ten koste van Elite, die met 3 punten net te kort kwam voor een plek in de KO. Winmeister(Erwin Danuwidjaja), kon het vandaag niet waar maken en bleef met 0 punten achter. Alle uitslagen waren als volgt:

Uitslagen Poule 5

Dit resulteerde in de volgende eindstand:

Eindstand Poule 5

 

Poule 6:

In poule 6 zaten Pessimist(vroeger Wesloo), Ritesh, Marco van Dijk en Ruben Schreur. Marco schopte het met PES2015 tot aan de achtste finales van het NK en kroonde zich afgelopen seizoen bij PESholland tevens tot kampioen van D3. Op basis hiervan leek hij dus de beste papieren te hebben. Daarnaast is Wesloo iemand met veel toernooi ervaring en leek hij ook een goede kans te hebben op een plek in de KO. Pessimist – Marco van Dijk , was de 1e wedstrijd in deze poule en dat was dus meteen een mooie affiche. Pessimist liet zich van zijn beste kant zien en won overtuigend met 4-1. Hierdoor moest Marco aan de bak in zijn daaropvolgende wedstrijden. Tegen Ritesh kon hij de 3 punten binnen halen, maar tegen Ruben bleef hij steken op een 2-2 gelijk spel. Omdat Ritesh tegen Pessimist een gelijkspel eruit sleepte kwam het aan op doelsaldo. Marco van dijk was daarin erg ongelukkig, want hij kwam 1 doelpunt te kort voor de KO. Alle uitslagen van deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 6

Dit resulteerde in de volgende eindstand:

Eindstand Poule 6

 

 

Poule 7:

Ook poule 7 was een poule des doods. Met maar liefst 3 finalisten van de PESleague van PES2015 was deze groep sterk vertegenwoordigd. Bebbybollo, DcraneBMF en Dinesh konden echter geen goede eindklassering bereiken op het NK. Bebbybollo maakte het Mr_Pro_Evo-D(Uiteindelijke winnaar van het NK PES2015, helaas kon hij er niet bij zijn) echter in de achtste finale erg lastig.  JeffWest was op papier de zwakste in deze poule en dit was ook terug te zien in de uiteindelijke stand: 0 punten voor JeffWest. Dcrane kon de hoge verwachtingen goed waarmaken, want in deze sterke poule haalde hij 7 punten. Als 2e eindigde Dinesh na een knappe overwinning op Bebbybollo: 2-1. De uitsalgen in deze poule waren als volgt:

Uitslagen Poule 7

Dit resulteerde in de volgende eindstand:

Eindstand Poule 7

 

De nummers 1 en 2 waren bekend, maar omdat we 7 poules hadden gingen ook de 2 beste nummers 3 door. Dit waren BebbyBollo en Dallo. Hierdoor bleven de volgende 16 spelers over:

BebbyBollo, Mavinity, Passo, Ritesh, Roberto, Dallo, Dominick, JerryTaipanas, Djoeloe, Dinesh, Martin, Amar020, Pessimist, Rayan, DcraneBMF en Shano. Een hoop verrassende en onbekende namen dus, dit is nou precies wat een event zo tof maakt!

 

Achtste Finale

Favoriet JerryTaipanas kon meteen aan de bak tegen NK PES2014 Dominick. Jerry was echter zeer sterk in zijn afwerking waardoor hij Dominick achter zich kon laten: 3-1. De broer van JerryTaipanas Bebbybollo haalde ook flink uit tegen Mavinity: 6-0. Als nummer 3 doorgaan en dan zo uithalen tegen een nummer 1 uit een andere poule. Roberto en Passo konden hun sterke optreden in de poulefase een goed vervolg geven door beide hun wedstrijden te winnen. Alle uitslagen van de 8e finales zijn hieronder terug te zien:

Achtste Finales

 

Kwartfinales:

De verassing van Poule 4 Martin zat er ook nog steeds in. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen Dinesh, die vandaag ook een sterk optreden neerzette. Martin moest in Dinesh zijn meerdere erkennen en zijn avontuur hield dus daar op. Chapeau voor deze man die met een oogafwijking niet verloor van 2 Nederlands kampioenen en het zelfs tot aan de kwartfinales schopte!! Passo – Bebbybollo was een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk in het voordeel van passo uitviel: 3-2. Zijn ervaring leek hier toch wel een rol te spelen want hij speelde het enorm rustig en gedecideerd uit. Ook Jerrytaipanas verloor zijn wedstrijd, waardoor de beide broertjes waren uitgeschakeld. Deze mannen hadden elkaar de afgelopen tijd duidelijk sterker gemaakt en zullen deze jaargang waarschijnlijk nog wel een paar keer hoge ogen gooien. We sluiten de kwartfinales af met een werkelijk fantastische wedstrijd: Rayan – DcraneBMF. Rayan ging furieus van start en gaf een jantje aan DcraneBMF: 3-0. Deze toonde zich echter mentaal ongelofelijk sterk en vocht zich volledig terug: 3-1, 3-2. Het zal toch niet? En jawel ook de 3-3 viel nog. DcraneBMF was niet meer te stoppen en maakte er zelfs 3-4 voor hem van. Wat een comeback!! Hieronder nogmaals de schematische weergave van de uitslagen.

Kwartfinales

 Halve finale & Finale

Er waren er dus nog maar 4 over: Passo, Roberto, DcraneBMF en Dinesh. De laatse 2 troffen elkaar ook al in de poule en toen kon Dcrane de wedstrijd omzetten in een overwinning: 3-1. Ook in deze halve finale werd dit de uitslag. Dcrane leek na zijn kwartfinale niet meer te stoppen. De andere halve finale was Roberto te sterk voor passo en kon hij een ruime overwinning op zijn naam schrijven: 4-1.

De finale was dus bekend: Roberto VS. DcraneBMF. Laatstgenoemde ging eigenlijk gewoon door waarmee hij halverwege de kwartfinale mee was begonnen: scoren. Met zeer overtuigend spel en een schitterende goal kon hij uiteindelijk uitlopen naar een 3-1 overwinning. Een geweldig resultaat voor Dcrane, die vorig jaar ook al een toernooi won op deze locatie. Behalve een geldprijs stond er nog wat op het spel: Een ticket voor het NK PES2016. De winnaar van dit community event kreeg namelijk ook daar een ticket voor. Dcrane kan het komende jaar achterover op zijn stoel toekijken hoe zijn concurrentie moet zwoegen voor een plek bij die laatste 16. Alle uitslagen van de knock-out zijn hieronder terug te zien:

 

Uitslagen KO

 

 

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor zijn komst. We kunnen terugkijken op een fantastisch evenement. Daarnaast willen we Theo van der Perk feliciteren met zijn overwinning. Tot de volgende keer!

Winnaar Dcranebmf

 

Winnaar DcraneBMF

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze
community toernooien of andere informatie?
Meld je dan nu aan voor onze PESlive nieuwsbrief!