Wachtwoord vergeten ? of Registreren

Spelregels toernooien

Op zondag 5 juli organiseren wij een FIFA15 1vs1 toernooi in Amsterdam in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Schrijf je nu in via https://www.facebook.com/events/1616092752004199/ en zorg dat je het inschrijfgeld op tijd voldoet want vol=vol. Meer informatie fifa15amsterdam@fifalive.nl

SPEELWIJZE

Het toernooi zal eerst beginnen met een poulefase waarbij er maximaal 5 deelnemers per poule zullen worden ingedeeld. De indeling gebeurt geautomatiseerd via ons toernooisysteem. Zowel FIFAlive als de deelnemers hebben hier geen invloed op. Iedere deelnemer speelt één keer tegen zijn tegenstander in de poulefase. In de poulefase wordt er geen verlenging gespeeld en ook geen penalty’s genomen indien de wedstrijd (90 spelminuten) eindigt in een gelijkspel.

De beste 2 van elke poule (en soms een aantal beste nr 3’s) zullen doorgaan naar de KO-fase. Ook in de KO-fase speel je één keer tegen je tegenstander maar kan er een best of three besloten worden. Bij een gelijkspel (na 90 spelminuten) in de KO-fase speel je de verlenging. Indien de wedstrijd na verlenging ook eindigt in een gelijkspel moeten er penalty’s worden genomen om een winnaar te bepalen.

SPEL INSTELLINGEN

Tijdens onze toernooien worden de volgende spelinstellingen gehanteerd:

Duur: 4 minuten per helft

Moeilijkheidsgraad: Legendarisch

Speelsnelheid: 0 (normaal)

Camerastand: standaard

Teamkeuze: Landen & clubs (met uitzondering van World XI & Classic)

Aantal punten: Winst=3 punten / Gelijkspel=1 punt / Verlies=0 punten

Indien je na het spelen van al je wedstrijden in je poule evenveel punten hebt behaald als een tegenstander, zal er worden geselecteerd op doelsaldo en indien ook deze gelijk is zal er worden geselecteerd op onderling resultaat. Dit wordt automatisch verwerkt door het programma welke FIFAlive gebruikt.

Het team welke je kiest voor je eerste wedstrijd dien je het gehele toernooi te behouden. Het is niet toegestaan om van team te veranderen. Je hoeft je teamkeuze niet aan ons (FIFAlive) door te geven.

Het is ook niet toegestaan om tijdens het spelen van de wedstrijd op de startknop te drukken, behalve op dood spelmomenten (inworp, vrije trap, corner, doeltrap), om bijvoorbeeld spelers te wisselen etc.

Als je je niet aan deze regels houdt zal FIFAlive beslissen wat voor “straf” je krijgt. Dit kan een gele kaart (eenmalige waarschuwing) of zelfs een rode kaart zijn (niet meer verder deelnemen aan het toernooi).

Vergeet ook niet om je controller instellingen goed in te stellen voordat je de wedstrijd begint!

Nadat je je wedstrijd hebt gespeeld dien je je score bij de organisatie door te geven, zodat de standen actueel zijn.

CONTROLLER

Je dient je eigen PlayStation 4 of Xbox One controller mee te nemen indien je deze hebt. Indien je geen eigen controller hebt of als je deze bent vergeten, kun je tegen inlevering van je geldige ID-kaart een controller van FIFAlive lenen. Bij inlevering van de controller ontvang je je ID-kaart weer retour.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze
community toernooien of andere informatie?
Meld je dan nu aan voor onze FIFAlive nieuwsbrief.